Loan RM350,000 Lulus dengan Hanya Buat Dropship Sahaja

POSTED BY YAACOB ON SUNDAY 14 FEBRUARY 2021

Siapa sangka meniaga dengan dropship sahaja boleh lulus loan rumah RM350,000. Arif rasa terpanggil untuk share win ni kepada semua, ye la, biasakan orang tengok dropship ni macam takde harapan je. Ini cerita betul-betul tau, bukan cubaan, hehehe.

Kalau sahabat nak tahu, kawan arif ni dia buat dropship sabella, ala yang jual baju tanpa gosok tu, so baru-baru ini dia share win kat kami dan kami berbesar hati nak share pada semua.

Ni hah brand Sabella

nak tahu apa lagi product dia Follow Channel telegram ni.. Macam-macam ada..

Untuk nak tahu apa itu bisnes Dropship boleh refer artikel sebelum ni TAK PERLU URUS STOK, PENGHANTARAN DAN MODAL” – BISNES APA INI?

Jom dengar, apa tips beliau, jgn tak dengar tauu.

Zik 23 September 2020

“Assalamualaikum En Zik Selamat Malam, Alhamdullilah loan rumah encik Zik dah approved

Posting ini agak panjang, save/share dulu tau MasyaAllah tabarakallah, tak terkata rasanya bila dapat whatsapp dari Khairul yang pinjaman rumah saya lulus! Khairul merupakan real estate negotiator (REN) yang menguruskan permohonan saya. Rumah ini saya apply pakai income buat dropship sahaja. Tapi rezeki Allah begitu luas, tak sangka boleh lulus.

    Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah. Jadi saya kongsikan sedikit pengalaman bisnes dropship sehingga lulus apply loan rumah. Alhamdulillah dengan dropship Sabella saya banyak belajar benda baru, saya belajar ubah cara fikir, cara bisnes dan mula pasang impian dan matlamat dengan buat dropship. Awalnya saya hanya fikir buat dropship baju kurung ni dapat tampung 200 ke 300 sebulan pun cukuplah. Banyak benda saya boleh settlekan masa tu. Tapi sebab saya ada leader (bos) yang sangat bagus dan ada circle yang supportive waktu tu, saya buat betul-betul untuk selesaikan semua masalah saya. Benda yang paling terkesan bila saya berada bersama Sabella adalah ‘bantu selesaikan masalah orang, Allah akan selesaikan masalah kita nanti Walaupun 2020 satu dunia dilanda covid-19.

   Alhamdulillah Sabella masih bertahan dan makin grow. Sales kami turut meningkat dari 5 angka kepada 6 angka. Alhamdulillah Alhamdulillah Tanggal 22/8/2020 saya cuba sekali lagi untuk apply rumah melalui Khairul. Feedback khairul positif je waktu tu, dan saya teruskan untuk apply rumah kondo berharga lebih 350k. Selang seminggu Khairul kata bank pertama reject. Kami try pula bank kedua, pun sama kena reject. Alasannya, SSM belum matang, baru setahun lebih. Silap saya juga nak cuba-cuba apply walaupun dah tahu. Tapi khairul cuba juga untuk bank ketiga, kalau tak lepas juga kena tunggu cukup 2 tahun SSM dan apply semula.

   Selepas seminggu tidak berhubung, saya dapat whatsapp dari Khairul pada 21/9/2020 katanya bank dah lulus permohonan loan saya. Allahuakbar, MasyaAllah, tak terkata rasanya. Dengan buat dropship sahaja, dan baru setahun lebih, Allah bagi rezeki rumah pada 2020 ni walaupun SSM belum matang. Salah satu impian saya tercapai untuk 2020.

Allahu.. Subhanallah, 2019 merupakan turning point perubahan hidup saya, bermula sales 2 angka sahaja, meningkat ke 3 angka. Hasil tunjuk ajar dari bos Sabella, saya belajar lagi dan buat lagi. MasyaAllah, dengan kuasa Allah, tak terkata rasanya dalam beberapa bulan 2019 tu sales melonjak naik ke 5 angka, Kuncinya waktu tu belajar dan praktis.

Alhamdulillah tahun 2019 tu saya mampu settlekan semua hutang saya, saya mampu dapat kereta baru daripada tak ada simpanan, saya mula ada simpanan, saya mampu bagi isteri gaji, saya mampu bagi mak ayah duit bulanan, saya mampu bayar zakat 2019. Isteri saya pun mula buat full time bisnes ini bersama-sama saya. Dia merupakan tulang belakang untuk saya sampai ke tahap ini. SSM BARU SETAHUN LULUS LOAN RUMAH.

Bestkan, kalau kawan-kawan nak jadi dropship juga boleh klik link bawah register free sahaja, insyallah kalau betul-betul nak buat semuanya menjadi.

Kalau kawan-kawan ada nak baca kisah inspirasi Dropship Arif boleh klik artika ini ->>KISAH INSPIRASI DROPSHIP SABELLA

Ok guyy, Arif rasa setakat ini sahaja yer, jumpa anda di puncak kejayaan. Aminn.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close